”Företagen är samhällets motor”


Typ: Aktuellt
2013-09-26

– Företagen är samhällets motor för att utveckla idéer och bygga välstånd och så småningom även välfärd – i både rika och fattiga länder. Det säger Charlotte Bohman, en affärsängel som investerar i start-ups och är engagerad i Hand in Hand. Charlotte Bohman medverkar i seminariet Teknik slår politik 4 oktober.

På trettio år har Sverige förändrats radikalt. Nya idéer, ny teknik och institutionella entreprenörer har bidragit till en genomgripande modernisering av Sverige.

Entreprenörer som Olof Stenhammar och Jan Stenbeck skapade nya, växande företag med digital teknik. De bidrog även – tillsammans med hundratusentals andra företagare – till Sveriges liberalisering, till stärkt äganderätt och ökad frihet.

– Idéer är grunden för utveckling, säger Charlotte Bohman. Företagen är därmed samhällets motor för att utveckla idéer och bygga välstånd och så småningom även välfärd – i både rika och fattiga länder.

Charlotte Bohman är tidigare familjeföretagare och numera affärsängeln som investerar i start-ups. Hon är också engagerad i organisationen Hand in Hand och en rad styrelser. Charlotte Bohman medverkar i seminariet Teknik slår politik, den 4 oktober.