Sök

“Företagen måste äga sin framtid”

Nyheter
Charlotte Bohman, Disruptiva innovationer, Företagandets villkor, Jan Jörnmark, Jens Spendrup, Teknik slår politik, Teknikskiften

– Ett företag som ABB måste äga sin egen framtid. Det säger Susanne Timsjö, utvecklingschef inom digital teknik vid ABB. Susanne Timsjö medverkar i seminariet Teknik slår politik, 4 oktober.

Susanne Timsjö arbetar på ABB:s forskningssida med att utveckla företagets produkter och tjänster med fokus på att göra dem enkla, effektiva och roliga att använda. En utmaning är att designa produkter riktade mot den generation unga människor som är på väg in på arbetsmarknaden.

– Många unga har en unik talang och lång träning – de är experter på att lösa virtuella problem. Hur kan de istället engageras i att lösa de industriella problemen?

– De har en enorm kapacitet. I dataspelsvärlden är du ständigt produktiv, alltid i rörelse. Det är en stor kontrast till verkligheten.

Susanne Timsjö medverkar tillsammans med företagare som Jens Spendrup, Charlotte Bohman, Fredrika Gullfot och Pelle Törnberg i Ratios seminarium Teknik slår politik, den 4 oktober.

Tidigare nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578