Sök

Hannes Jägerstedt finalist i Econometric game

Nyheter
Företagandets villkor, Forska hos Ratio, Nationalekonomi

Varje år står Amsterdams universitet värd för Econometric game, en prestigefylld tävling i nationalekonomisk metodik. Där tävlar lag om fyra från trettio av världens bästa universitet i att lösa ekonometriska problem. Bidragen granskas av en jury bestående av oberoende professorer med ekonometrisk inriktning.

Tillsammans med tre andra studenter (varav två forskarstudenter) representerade Hannes Jägerstedt Lunds universitet som enda svenska lag. Trots att det var första gången som ett lag från Lund ställde upp lyckades de ta sig till final. Bland de universitet som slogs ut i första omgången återfinns Oxford, Cambridge och London School of Economics. Efter en gastkramande final knep till slut gruppen från Harvard den prestigefyllda pokalen.

  • Det var en fantastiskt rolig och lärorik upplevelse. Det var imponerande att se vad lagen lyckades åstadkomma på kort tid. Alla finalisterna hade hittat olika lösningar på samma problem, vilket visar att det aldrig finns ett rätt svar när det kommer till ekonometrisk analys, säger Hannes Jägerstedt: till vardags masterstudent i nationalekonomi och uppsatsstudent inom ramen för Ratios program för unga forskare.

Tidigare nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578