Sök

Ledig tjänst: Ratio söker kommunikatör och verksamhetsutvecklare

Nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras. Utöver det vetenskapliga arbetets kvalitet lägger institutet stor vikt vid att kommunicera forskningens resultat.

Nu söker Ratio en ny kommunikatör och verksamhetsutvecklare då nuvarande går vidare till nya utmaningar.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör på Ratio kommer du att arbeta med att dels sprida forskningsresultat, dels samordna information. Du är ansvarig för videoproduktion, bildredigering och sociala medier, och bistår i arbete med seminarier och press. I tjänsten ingår även ett ansvar för att hålla olika register och databaser uppdaterade och att ta fram underlag till hemsidor, verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner.

Sammantaget får du mycket varierande arbetsuppgifter där kunskapsspridning och verksamhetsuppföljning står i centrum. Du kommer att arbeta med både externa målgrupper och nära Ratios ledningsgrupp och styrelse.

I rollen ingår:

  • Enklare videoproduktion
  • Grafisk design och formgivning
  • Ansvar för Ratios sociala medier
  • Redaktörskap för ratio.se
  • Verksamhetsuppföljning och planering
  • Bistå vid seminarier och andra evenemang

Du kommer att skapa många relationer och får en fin möjlighet att utöka ditt personliga nätverk.

Vem är du?

Du behöver ha ett stort samhällsintresse. Du har troligtvis en eftergymnasial utbildning inom relevant område. Kanske har du erfarenhet från en ombudsmannaroll, projektledning eller liknande.

Som person är du kreativ, noggrann och nyfiken. Du utgår från en grafisk profil eller tidigare mall, men tycker att det är kul att utveckla och tänka nytt. Du har ett öga för detaljer och gillar att skapa ordning och reda.

Du har goda insikter i sociala medier och vill lära dig mer om kommunikation. Tidigare erfarenheter av arbete med press och media är meriterande, men inget krav. Meriterande med goda kunskaper i Adobe-program såsom InDesign och Premier Pro liksom i Excel och övriga Office-paketet.

Du har god förmåga till att hålla i många olika projekt och är duktig på att prioritera.

Mer information

Tjänsten är på heltid, tillsvidare efter provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 juni. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Vid frågor kontakta Johanna Grönbäck.

Ansök här.

Tidigare nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578