Sök

Löftesbrott och krossade förväntningar – Arbetsplatskonflikter i domstol

SeminariumÖppna seminarier

Vad kan en arbetstagare förvänta sig av sin arbetsgivare – och vice versa? En del står i det formella kontraktet, annat i lagstiftning och kollektivavtal. I relationen mellan medarbetare och chef växer också osynliga kontrakt fram som bygger på löften och mer eller mindre uttalade förväntningar. Men vad händer vid ett osynligt kontraktsbrott? Vems fel är det?

Kan osynliga kontrakt och konflikter kring dessa tas till Arbetsdomstolen – och vilka blir utfallen? Det har studerats av sociologerna Lotta Stern, professor, och Linda Weidenstedt, fil dr, i studien ”Broken Commitments and Unfulfilled Expectations: An Explorative Study of Swedish Labor Court Cases”.

Torsdagen den 22 oktober presenterar de sina resultat under ett digitalt seminarium! Välkommen till ett samtal om konflikter på arbetsplatsen, outtalade förväntningar, brutna löften, ansvar och gråzoner.

Vad innebär detta för arbetsmarknaden och hur kommer det se ut framöver? Det kommer att diskuteras av Lena Bjurner, generalsekreterare hos Sveriges HR Förening, och Jenny Hellberg, advokat och partner Elmzell Advokatbyrå.


Datum: Torsdagen den 22 oktober
Tid: 12.00-13.00
Plats: Ratios youtube-kanal

Anmäl dig här.
Genom att registrera dig får du påminnelse och länk till webbinariet innan start. Du får också information om eventuella ändringar och uppdateringar.

Kommande evenemang

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578