Sök

Cirkulär ekonomi – hinder och möjligheter

SeminariumÖppna seminarier

De förmodade vinsterna med cirkulär ekonomi är stora – både i ekonomiska och miljömässiga termer. Men implementeringen dröjer. Även små hinder kan sätta käppar i hjulet för såväl företag som samhällen som vill ställa om. Det visar en studie av fil dr Jonas Grafström.

Den 22 oktober presenterar han sina resultat under ett öppet seminarium.

Hur ser företagens arbete med den cirkulära ekonomin och vilka hinder har de i sitt arbete? Vilka politiska åtgärder behövs? Det kommer att diskuteras av Andreas Johansson, Project Manager BA Smelters Boliden, Cecilia Tall, generalsekreterare för Sveriges Textil- och Modeföretag (TEKO), Lars Hjälmered (M) riksdagsledamot, närings- och energipolitisk talesperson, ordförande näringsutskottet, och Hanna Westerén, (S) riksdagsledamot och gruppledare miljö- och jordbruksutskottet. Medverkar gör även Marcus Linder, forskningsledare för Sustainable Business på RISE.

Seminariet tar sin utgångspunkt dels i artikeln ”Breaking circular economy barriers”, publicerad i Journal of Cleaner Production (2021) och skriven av Jonas Grafström, fil dr, tillsammans med Siri Aasma, forskningsassistent, dels i pågående forskningsarbete.


Datum: Fredagen den 22 oktober
Tid: 12.00-13.00
Plats: Digitalt över Zoom

Var god observera att anmälan krävs för deltagande. I anslutning till seminariet kommer du som är anmäld att få en länk för att logga in.

Anmäl dig här.

Kommande evenemang

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578