Sök

En dynamisk arbetsmarknad – ett hot och löfte

SeminariumÖppna seminarier

Hur påverkas svensk arbetsmarknad av teknikutveckling, tjänstefiering, entreprenörskap och immigration? Hur väl förmår de institutionella villkoren i form av lagar, regler och skatter att hänga med?

Välkomna till Ratio den 24 januari och till ett seminarium om dynamik på arbetsmarknaden. Under seminariet kommer forskningsantologin En dynamisk arbetsmarknad(Dialogos Förlag) att lanseras och utvalda kapitel att presenteras.

Monia Lougui, tekn dr, kommer att diskutera sin forskning om entreprenörskap som karriärval, Jacob Lundberg, ek dr, sin motsvarande om skatterna och viljan att arbeta, och Henrik Malm Lindberg, docent i ekonomisk historia, kommer att prata på temat ”Avtal eller lag? – vägvalet som gav Sverige lagen om anställningsskydd”. Lotta Stern, professor i sociologi och redaktör för boken, ramar in seminariet genom att diskutera hur en dynamisk arbetsmarknad är både ett hot och ett löfte.

Hur ser vi till att dynamiken levererar? Det kommer att diskuteras av Roger Mörtvik, statssekreterare (S) på Arbetsmarknadsdepartementet, Mats Green, arbetsmarknadspolitisk talesperson (M), och Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson (L).


Datum: Fredagen den 24 januari
Tid: 09.00-10.30 (kaffe serveras från 08.30)
Plats: Ratio, Sveavägen 59, 4 tr, Stockholm

Anmäl dig här.
Boken kommer att finnas att köpa till specialpriset 150 kr (ord pris 220 kr)

Läs mer om antologin och dess olika kapitel här.

Kommande evenemang

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578