Studio Väst – Vad behöver svensk industri för åren 2014-2018?

SeminariumExterna aktiviteter
Studio Väst – Vad behöver svensk industri för åren 2014-2018?

Christian Sandström (Ratio och Chalmers) och Charlotte Brogren (Vinnova) diskuterar konkurrenskraften i Västra götalandsregionen på ett seminarium hos Västsvenska handelskammaren.

Arrangörens beskrivning:

Brist på kompetens, högt kostnadsläge och ett sviktande intresse från politiker är vardag för de västsvenska industriföretagen. För att förbättra konkurrenskraften måste problemen åtgärdas. Det är hög tid att komma förbi högtidstalen där utbildning, innovation och konkurrenskraft hyllas i allmänna ord, för att se vad som krävs konkret för att utveckla och stärka den svenska industrin.

Lyssna till Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova och Christian Sandström, forskare från Chalmers, som fördjupat sig kring företag i omställningsprocesser. Vilka är deras lärdomar och erfarenheter från sina områden? På seminariet presenteras också Västsvenska Handelskammarens färska studie om industrins villkor i Västsverige.

Efter introduktionen samtalar företrädare för politiken och arbetsmarknaden. I detta samtal deltar IF Metall och Sveriges Ingenjörer tillsammans med Näringsutskottets vice ordförande Jonas Eriksson (MP) och Andreas Vass (C), sakkunnig, Näringsdepartementet m.fl.

Varmt välkommen!

Anmälan

Kommande evenemang