Typ: Öppna seminarier
Ratio - Näringslivets forskningsinstitut, Sveavägen, Stockholm, Sverige
Kl. 12:00 – 13:00

Gig-ekonomin är omtvistad och uppfattningarna om fenomenet många, särskilt vad gäller det okvalificerade gig-arbetet. Men vilka är de som kör ut maten och varför har de valt gig-arbetet? Vilka visioner har de? Det har sociologen Linda Weidenstedt, fil dr, med flera undersökt i intervjustudien ”Varför gigga som matkurir? Förutsättningar och förväntningar bakom okvalificerat gig-arbete”.

Studien väcker frågor om vad gig-ekonomin betyder för den svenska modellen och vad den svenska modellen betyder för gig-ekonomin. Är det en fråga om insiders respektive outsiders? Vilken är vägen framåt för gig-företagen, politiken och parterna?

Välkommen på den digitala rapportlanseringen torsdagen den 3 september! Linda Weidenstedt presenterar sin forskning och resultaten och implikationerna diskuteras av Katarina Lundahl, chefekonom Unionen, och Patrick Joyce, chefekonom Almega. Även Joakim Wernberg, fil dr i ekonomisk geografi och forskare Entreprenörskapsforum, bidrar med en kommentar.


Datum: Torsdagen den 3 september
Tid: 12.00-13.00
Plats: Ratios youtubekanal

Webbinariet kommer sändas live den 3 september på Ratios Youtube-kanal.

Anmäl dig här.
Genom att registrera dig får du påminnelse och länk till webbinariet innan start. Du får också information om eventuella ändringar och uppdateringar.

Seminariet spelades in och finns att se nedan.