Sök

Ratio söker forskningsassistent till projekt om svensk arbetsmarknad

Nyheter
Arbetsmarknadsprogrammet, Charlotta Stern

Vid Ratio. Sista ansökningsdag: 2019-12-08

Ratio är en mångdisciplinär och kreativ arbetsplats som bedriver forskning om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras. Ratio driver bland annat ett stort sammanhållet forskningsprogram om den svenska arbetsmarknaden. Den övergripande frågeställningen för programmet är hur omvärldsförändringar påverkar arbetsmarknaden och därmed också förutsättningarna för den svenska arbetsmarknadsmodellen. Läs mer om programmet här.

Arbetsuppgifter
Arbetsmarknadsprogrammet på Ratio är en tvärvetenskaplig forskargrupp som leds av professor Charlotta Stern. Vi söker nu en person som kan assistera oss i olika uppgifter kopplade till forskningsprojektet. Arbetet kan innebära att genomföra och transkribera intervjuer, att läsa och koda kollektivavtal, att samförfatta rapporter och artiklar på svenska och engelska.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en masterexamen i ett samhällsvetenskapligt ämne, är välorganiserad, intresserad av en akademisk karriär och fungerar bra i samarbeten.

Du behöver ha god social förmåga, vara engagerad i arbetet och kunna ta egna initiativ. Administrativ erfarenhet, samt tidigare erfarenhet av kvalitativt forskningsarbete är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid förmåga att arbeta självständigt och i samarbete med andra. Din motivation för ämnet är också viktigt.

Goda kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt, är ett krav.

Anställningsvillkor
Anställningarna avser heltid 100 % och är tidsbegränsad till 2020-12-31, med tillträde 1 januari 2020. Ratio tillämpar individuell lönesättning.

Ratio ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av professor Charlotta Stern, charlotta.stern@ratio.se

Ansökan
Ansökningar behandlas löpande med sista ansökningsdag den 8 december. För intresseanmälan, kontakta Karl Hatt, kontorschef, på karl.hatt@ratio.se eller 0760-18 62 06. Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Tidigare nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578