Sök

Weidenstedt & Geissinger intervjuas i DN om gig-ekonomin

Nyheter

– Ingen av de vi pratade med i studien ser matleverans som en permanent lösning. Men samtidigt frågade de ”vad ska jag göra annars?”. I jämförelse med att vara arbetslös gav jobbet ändå pengar och de kunde försörja sig själva. Självklart önskar de sig ett jobb inom det de är utbildade till, säger Linda Weidenstedt, fil dr, i en intervju om gig-ekonomin i DN och hänvisar till rapporten Varför gigga som matkurir? som hon skrev 2020 tillsammans med Andrea Geissinger, fil dr, och Monia Lougui, tekn dr.

I DN-artikeln “Lämna maten och gå – kontaktlösa leveranser vanligare för matbud” diskuteras dels gig-jobbens roll på arbetsmarknaden, dels en utveckling mot ett mer kontaktlöst samhälle.

– Vi går alltmer mot en kontaktlös servicemarknad, inte bara i Sverige. Det går inte att säga huruvida det kommer innebära fler mänskliga bud med mindre social kontakt, eller om de eventuellt kommer att ersättas av självkörande fordon, drönare eller robotar på lång sikt, säger Andrea Geissinger i samma artikel.

Tidigare nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578