Vem vill bli entreprenör?

Nyheter
Entreprenörskap, Företagandets villkor, Karl Wennberg, Kristina Nyström, Tillväxtdagarna

I ett seminarium under Tillväxtdagarna 2011 presenterade Ratios forskare en ny studie om attityder till entreprenörskap.

Under rubriken ”Vem vill bli entreprenör?” presenterades för första gången en studie om svenska politikers syn på entreprenörskap. Studien är gjord av docent Kristina Nyström, forskare vid Ratio.

I studien jämförs svenska politiker med resultaten för Sverige i den internationella studie Global Entrepreneurship Monitoring. Med hjälp av detta visas bl a att svenskar tycker att entreprenörskap och företagande har högre status än vad politikerna tycker. Samtidigt tycker svenskarna att det är svårt och riskfyllt att starta företag, något som politikerna inte håller med om.

Presentationen inleddes med en frågesport där panelen, bestående av politiker från de åtta riksdagspartierna, tillsammans med publiken fick försöka svara rätt på ett antal frågor om entreprenörskap.

I presentationen förklarades också att det bästa politiker kan göra för att stödja entreprenörskap är att införa enkla och transparenta regler.
Kristina Nyström presenterade studien tillsammans med ekon dr Karl Wennberg.

Tidigare nyheter