Sommarassistent på Ratio

Inom ramen för programmet Unga Forskare erbjuder Ratio möjligheten till sommarjobb.

Under sex veckor i perioden juni till augusti får du möjlighet att arbeta tillsammans med seniora forskare i något av Ratios forskningsprojekt. Det är en kreativ och kvalificerad miljö, med stora möjligheter att utvecklas och lära sig mer om forskning. Perioden inleds den 10:e juni, de två veckorna därefter är obligatoriska. Avslutningskonferens hålls i slutet av augusti, med obligatorisk närvaro veckan innan. Utöver det är de resterande tre veckorna flexibla.

Efter en sommar på Ratio har flera assistenter fortsatt att arbeta i något av våra forskningsprojekt. Vissa har återgått till studierna medan andra har fått doktorandanställningar eller påbörjat sin karriär i yrkeslivet. Våra tidigare assistenter har varit en stor tillgång för Ratio och vi ser fram emot att hålla kontakten med dem i många år framöver.

Vi söker årligen dig som är i slutet av din universitetsutbildning, avslutad grundutbildning eller motsvarande, företrädesvis inom nationalekonomi, statsvetenskap eller relaterade ämnen. Du vill lära dig mer om forskning inom Ratios profilområden och överväger kanske att doktorera. Det viktigaste är att du har ett intresse för Ratios forskningsområden, en dokumenterat hög arbetskapacitet och god analytisk förmåga.

Ansökan för 2024 här

Vid frågor, tveka inte att kontakta Christian Sandström (christian.sandstrom@ratio.se), ansvarig för programmet Unga forskare på Ratio.

Tidigare sommarassistenter svarar på frågan vad det bästa med att arbeta på Ratio har varit: