En odynamisk bostadsmarknad – Plan- och bygglagens oavsedda konsekvenser

SeminariumÖppna seminarier
En odynamisk bostadsmarknad – Plan- och bygglagens oavsedda konsekvenser
En odynamisk bostadsmarknad – Plan- och bygglagens oavsedda konsekvenserEn odynamisk bostadsmarknad – Plan- och bygglagens oavsedda konsekvenser
Du behöver acceptera tredjepartskakor för att se detta

Drygt 80 procent av Sveriges kommuner har ett underskott på bostäder. Bostadsbristens konsekvenser är flera, den drabbar alltifrån kompetensförsörjningen och integrationen till städerna och välståndsutvecklingen.

Hur kunde det bli så här? Hur har regelverket som påverkar byggandet utvecklats över tid? Vilka konsekvenser har det haft?

Välkomna till ett öppet webbinarium den 26 maj då Klas A. M. Eriksson, doktorand i ekonomisk historia vid Stockholms universitet och forskare Ratio, presenterar studier om ägande och reglering av Stockholm 1874-2020 (med fokus på 1947 och framåt).

Vilka reformer behövs framöver? Det kommer att diskuteras av Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare, Anna Broman, bostadspolitisk expert Byggföretagen, Lars Hansson, styrelseordförande Helsingborgshem (C), Peter Lundevall, tf kanslichef Skönhetsrådet, stadsplanerare och författare, och Leif Nysmed, riksdagsledamot (S).

Datum: Onsdagen den 26 maj
Tid: 12.00-13.00
Plats: Digitalt över Zoom


Anmäl dig via följande länk.

Var god observera att anmälan krävs för deltagande. I anslutning till seminariet kommer du som är anmäld att få en länk för att logga in.

Kommande evenemang