Sök

Hur står sig svensk konkurrenskraft?

SeminariumÖppna seminarier

Lansering av Global Competitiveness Report 2019

Den 9 oktober lanseras 2019 års Global Competitiveness Report. Rapporten publiceras av World Economic Forum med forskningsinstitutet Ratio som svensk partner. Ratio har bidragit till att ta fram det svenska underlaget.

Indexet baseras dels på offentlig statistik, dels på en enkätundersökning riktad till vd:ar i det privata näringslivet.

Vid förra årets mätning låg Sverige på plats 9, men har sedan 2010 fallit från plats 2. Hur står sig svensk konkurrenskraft i år? Vilka områden är mest kritiska? Var är förbättringspotentialen störst? Det kommer att presenteras och diskuteras mer djupgående onsdagen den 9 oktober av Nils Karlson, professor Linköpings universitet och vd Ratio, Patrick Joyce, chefekonom Almega, Mats Kinnwall, chefekonom Teknikföretagen och Katarina Lundahl, chefsekonom Unionen.


Datum: onsdagen den 9 oktober
Tid: 15.00-16.15
Lokal: Ratio, Sveavägen 59, 4 tr, Stockholm

Anmäl dig här.Om World Economic Forum & The Global Competitiveness Report

The World Economic Forum är en internationell organisation mest känd för den årliga konferensen i Davos som samlar några av världens mäktigaste beslutsfattare inom politik och näringsliv för att diskutera några av de mest angelägna frågorna för världen.

Stiftelsen utger dessutom en rad forskningsrapporter, däribland den årliga Global Competitiveness Report som tas fram med hjälp av nationella partner. Rapporten baseras på dels offentlig statistik, dels en enkätundersökning riktad till vd:ar i det privata näringslivet. Det svenska underlaget har tagits fram med hjälp av forskningsinstitutet Ratio.

Årets rapport lanseras den 9 oktober. För 2018 års rapport, se följande länk.

Läs mer här.

Kommande evenemang

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578