Myten om centralisering – Framtidens sjukvård

SeminariumÖppna seminarier
Myten om centralisering – Framtidens sjukvård
Myten om centralisering – Framtidens sjukvårdMyten om centralisering – Framtidens sjukvård
Du behöver acceptera tredjepartskakor för att se detta

Hur kan framtiden för svensk vård och omsorg se ut? Det finns alternativ till centralisering och förstatliganden. Det visar en ny rapport som genom att introducera begreppet polycentrism analyserar och beaktar fler beslutsnivåer och utförare, spritt ansvar och mångfald av finansiärer.

Välkomna till ett öppet webbinarium den 4 maj då Nils Karlson, professor i statsvetenskap och vd Ratio, och Mattias Lundbäck, ekon dr och hälsoekonom, presenterar rapporten ”Myten om centralisering. Om sjukvården som ett polycentriskt system”.

Vilka lärdomar och möjliga vägar framåt finns för svenskt sjukvårdssystem? Det kommer att diskuteras av en panel med bland andra Jean-Luc af Geijerstam, generaldirektör Vårdanalys, Anders W Jonsson, 1:e vice partiordförande Centerpartiet, Kaisa Karro, regionstyrelsens ordförande Östergötland (S), Carola Lemne, företagsledare och läkare, och Annika Sundbom Åström, projektledare för Ådalsklinikerna och ledarutvecklare.

Genom detta seminarium lanseras det nya forskningsprojektet Framtidens sjukvård och omsorg. Läs mer om det nedan.

Datum: Tisdagen den 4 maj
Tid: 12.00-13.00
Plats: Digitalt över Zoom

Anmäl dig via följande länk.

Var god observera att anmälan krävs för deltagande. I anslutning till seminariet kommer du som är anmäld att få en länk för att logga in.

Mer om forskningsprogrammet Framtidens sjukvård och omsorg

Svensk vård och omsorg står inför stora utmaningar. I takt med en åldrande befolkning och en teknisk utveckling som gör att fler sjukdomstillstånd effektivt kan behandlas, men även en ökad efterfrågan på service och kvalitativ vård, gör att kostnaderna för vård och omsorg kan förväntas öka i framtiden. Många är redan idag missnöjda med alltifrån tillgänglighet och kvalitet till bristande resurser och svårigheter att rekrytera och behålla kompetens.

Coronapandemin har ytterligare tydliggjort reformbehoven när det gäller brister i beredskap, organisation och uppskjutna behandlingar och operationer. Enligt många väljare är vården och omsorgen den viktigaste framtidsfrågan.

Läs mer här.

Kommande evenemang