Sök

Ratios öppna årsmöte: Marknadsekonomi för tillväxt

SeminariumÖppna seminarier

Den 9 april hålls Ratios öppna årsmöte med temat Marknadsekonomi för tillväxt. Då diskuteras hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras. Hur kan företag och marknader i dagens globaliserade och snabbt föränderliga värld ges bättre förutsättningar att kunna bidra till nya arbetstillfällen, växande företag och ökat välstånd?

Sedan presenterar Ratio nya forskningsresultat om kompetensförsörjning, lönebildning, innovationer, tillväxtfinansiering och företagsetik som kan bidra till en mer dynamisk syn på marknader och samhälle, liksom till inställningen att reformer är önskvärda och möjliga. Nya forskningsresultat under tre teman presenteras:

Kompetens för tillväxt

Finansiering för tillväxt

Företagsetik för tillväxt

Årets värd är Transportgruppens VD Peter Jeppsson som ger oss en förhandstitt på EuroSkills i Göteborg 2016.

Vi avslutar med ett mingelkollokvium där du, över en bit mat och dryck, vid olika bord kan diskutera viktiga framtidsfrågor med våra forskare, exempelvis om frihandel och TTIP, Avtal16, miljöteknik, patent, företagsstöd, managementinnovationer och vinst i välfärden.

Alla som deltar i årsmötet får den nya boken Virtues in Entrepreneurship med ny forskning om hur dygdetik och mänsklig blomstring skapar växande företag.

Framsidavirtues

Anmäl deltagande senast den 7 april här.

Kommande evenemang

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578