Tillväxt och hållbarhet? Vägar framåt

SeminariumÖppna seminarier
Tillväxt och hållbarhet? Vägar framåt
Tillväxt och hållbarhet? Vägar framåtTillväxt och hållbarhet? Vägar framåt
Du behöver acceptera tredjepartskakor för att se detta

Sedan 1990 har Sveriges befolkning ökat med drygt 1,6 miljoner och ekonomin nästan fördubblats. Samtidigt (1990-2018) har koldioxidutsläppen minskat med 27 procent. Konsumtionen av el, vatten och energi har effektiviserats rejält. Av de 26 luftföroreningar Naturvårdsverket mätt sedan 1990 har 24 gått ner, i många fall med mer än en halvering.

Men räcker det? Andra siffror pekar definitivt åt fel håll. Vilka lärdomar finns att dra från den utveckling som har setts på de positiva områdena? Vad kan politiker och företagare göra för att skapa hållbar ekonomisk tillväxt? Vilken roll har ny teknik och nya kompetenser?

Onsdagen den 3 februari bjuder Ratio in till ett webbinarium om tillväxt, hållbarhet, gjorda erfarenheter och vägar framåt.

Ratioforskarna Jonas Grafström och Christian Sandström presenterar sin studie Mer för mindre? Tillväxt och hållbarhet i Sverige. Lena Ek, ordförande Södra och tidigare miljöminister (C), Lina Håkansdotter, avdelningschef Hållbarhet och infrastruktur, Svenskt Näringsliv, Ulrika Lindstrand, ordförande Sveriges Ingenjörer, och Karolina Skog, ekonomisk-politisk talesperson och tidigare miljöminister (MP), diskuterar gjorda erfarenheter och vägar framåt.


Datum: Onsdagen den 3 februari
Tid: 12.00-13.00
Plats: Digitalt över Zoom

Anmäl dig här.
Var god observera att anmälan krävs för deltagande. I anslutning till seminariet kommer du som är anmäld att få en länk för att logga in.


Kommande evenemang