Sök

Ny kommunikationschef på Ratio

Nyheter
Joakim Rönnbäck, Johanna Grönbäck, Karl Hatt

Statsvetaren Johanna Grönbäck blir ny kommunikationschef på forskningsinstitutet Ratio. Hon har sedan 2014 haft flera roller på institutet, bland annat som projektledare för forskningsprogrammet Kompetens för tillväxt. Johanna Grönbäck har även varit medförfattare till flera böcker om svensk arbetsmarknad, bland annat Ultima Ratio: svenska konfliktregler i ett internationellt perspektiv, utgiven på Iustus förlag.

– Jag ser fram emot att med min nya tjänst bidra till akademiens tredje uppgift, kunskapsspridning. Forskning från Ratio har en viktig roll i debatten om arbetsmarknaden. Det gäller allt ifrån statliga utredningar till när den svenska modellen uppmärksammas i internationell ekonomijournalistik, säger Johanna Grönbäck.

Johanna Grönbäck efterträder Marina Lähteenmaa som blir ny kommunikationschef på Industriarbetsgivarna. Ny biträdande kommunikationschef blir Karl Hatt som har jobbat på Ratio sedan 2012. Karl Hatt har ansvar för bland annat evenemang och kontor. I samband med organisationsförändringen blir Joakim Rönnbäck press– och medieansvarig.

Läs om tillsättningen i Resumé på följande länk.

Tidigare nyheter

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578