Sök

Primärvårdsfokus och vårdförsäkringar – lärdomar från Australien

SeminariumÖppna seminarier

Det australiensiska sjukvårdssystemet klarar sig, liksom Sverige, väl i internationella jämförelser av sjukvårdssystem. Det finns flera likheter mellan de båda länderna, men också flera olikheter där Australien valt delvis andra sätt att organisera och finansiera sin vård. Finns det möjliga lärdomar för Sverige att göra?

Välkomna till ett öppet webbinarium den 31 augusti då Nils Karlson, professor i statsvetenskap och vd Ratio, Mattias Lundbäck, ekon dr och hälsoekonom, och Elias Collin, statsvetare och forskningsassistent, presenterar rapporten ”Primärvårdsfokus och vårdförsäkringar – lärdomar från Australien”. I denna rapport görs en empirisk kartläggning av det australiensiska sjukvårdssystemet med vissa jämförelsepunkter mot det svenska.

Medverkar gör även bland andra Acko Ankarberg Johansson (KD), riksdagsledamot och ordförande socialutskottet, och Aida Hadzialic (S), oppositionsråd Region Stockholm.

Läs mer om projektet Framtidens sjukvård och omsorg här.


Datum: Tisdagen den 31 augusti
Tid: 12.00-13.00
Plats: Digitalt över Zoom

Anmäl dig via följande länk.

Var god observera att anmälan krävs för deltagande. I anslutning till seminariet kommer du som är anmäld att få en länk för att logga in.

Kommande evenemang

Ratio är ett fristående forskningsinstitut som forskar om hur företagandets villkor kan utvecklas och förbättras.

Sveavägen 59 4trp

Box 3203

103 64 Stockholm

Bankgiro: 512-6578