Pub Hayek: Människor som utmanar och förändrar

SeminariumKvällsevenemang
Pub Hayek: Människor som utmanar och förändrar
Anmälan

Välkommen till ett idésamtal med forskare och författare!

Kerstin Hesselgren brukar kallas för ”Kerstin den första” och för hälsovårdsapostel. Hon både utmanade och förändrade väletablerade normer och institutioner. Hon var den första statsanställda kvinnan med myndighetsbefogenheter och den första svenska kvinnan med ett diplomatiskt uppdrag och den första att bli ledamot av första kammaren. Hennes arbete lade grunden för socialarbetare och personalvetare.

Vilka lärdomar finns att lära av hennes gärning i dag? Hur kan människor av i dag utmana och förändra institutioner?

Välkommen till ett samtal om detta tisdagen den 9 januari! Då diskuterar Anders Johnson, skriftställare och författare till biografin Kerstin Hesselgren: hälsovårdsapostel och riksdagspionjär¸ och Lotta Stern, vd Ratio och forskare i bland annat personalvetenskap, fenomenet människor som utmanar och förändrar.

Kvällen inleds med mingel från 17.30. Vid 18.00 följer först ett samtal mellan Anders och Lotta, och sedan gemensam diskussion med publiken.

____
Pub Hayek är ett intellektuellt samtal mellan forskare och författare, som träffas under mottot “We must make the building of a free society once more an intellectual adventure, a deed of courage”, en gång uttalat av F. A. Hayek. Puben startade 2013. 2024 tas ett omtag för att inkludera fler i samtalet.

Var god notera att det är 18-årsgräns på detta evenemang.

Kommande evenemang